Halı Nasıl Silinir?
Halı temizliği, bayanların zorlandığı konulardan biridir.
Zamanla tozlanan ve parlaklığını yitiren halılar, özel temizlik malzemeleri ile silinmelidir. Lekeler için ise türüne göre farklı temizlik ürünleri ve yöntemleri kullanılmalıdır.
İnatçı lekeler önce yok edilmeli, sonra tüm halı silinmelidir. Bugün halı temizliğinde dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi paylaşacağız.

Halı Temizliği

Halı silmek çok sayıda bayanın zorlandığı konulardan biridir. Özellikle geniş salonu olan ya da oturma odasında büyük halısı bulunan bayan, düzenli olarak halılarını temizlerken bile çok zorlandıklarını belirtiyor. Halının kolay ve kusursuz temizlenmesi için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir.

Aşağıda bu püf noktalarını sizler için paylaşıyoruz.

Halının üzerine bir şey döküldüğünde acilen müdahale edilmeli. Aksi halde sonradan silinse bile iyi sonuç vermez ve leke halıya çoktan işlemiş olur.

Halıdan lekeyi çıkarma aşamasında bastırmadan yumuşak hareketler ile halıyı silin. Bastırarak ovarsanız leke kumaş içine daha da içine işler.Lekeyi çıkarmak için çamaşır suyu vb. kimyasal maddeleri kullanmayın, halının rengini ağarabilir ve dokusunda hasar meydana gelebilir,

Halının temizlik talimatını mutlaka okuyun. Halı cinsine göre temizlik de farklılık gösterebilir.

Kolay temizlik için her gün günlük halı tozlarını süpürmeyi ihmal etmeyin.

Halı temizlendikten sonra mutlaka kuru Nemli kalan halı hem eskir hem de kokma yapabilir.

Halılarınızı temizlerken piyasada satılan kimyasal maddelerle silip ömrünü kısaltmayın. Daha uzun yıllar kullanmanız açısından doğal temizleme yöntemlerini tercih edin.

Halı nasıl yıkanır, nasıl silinir konusu ile ilgili bilgilerin ardından halı temizliği ile ilgili ikinci önemli aşamaya geçebiliriz. İkinci aşama olarak halı temizliği ne ile yapılır sorusunun cevaplarını sizlerle paylaşacağız.

Halı Ne İle Silinir?

Halı temizliği için farklı temizlik malzemelerinden yararlanabilirsiniz.

Halı temizliğinde hazır kimyasal ürünlerden yararlanabilirsiniz. Hemen hemen her market ya da temizlik ürünü satan yerde bulunan bu kimyasal ürünler, zaman zaman halıların zarar görmesine neden olabiliyor.

Renk ağarması, aşınma, yıpranma gibi nedenleri olan kimyasal maddelerin yerine daha doğal çözüm arayanlar evdeki malzemelerden kendileri halı temizleyicilerini hazırlayabilir.

Doğal malzemeler ile halı temizlemek için ilk olarak kirli olan halı yüzeyini özellikle leke üzerini beyaz sabunla birlikte silin. Bu sayede lekelerin yumuşamasını biraz olsun azalmasını sağlarsınız.

İstediğiniz malzemeler ile halıyı sildikten sonra ikinci kere silmek için ılık su dolu bir kap içerisine biraz sirke koyun. Bu su ile ikinci kez halınızı durulama amaçlı tekrar silin.

Beyaz sabun dışında halıyı temizlemek için arap sabunu da kullanılabilir. Sıvı olan bu sabun, bol köpürme özelliğine sahiptir. Bu nedenle halı ve koltuk temizlenmesinde etkili şekilde kullanılır.

Arap sabunu ile temizlikten sonra durulamak için normal su kullanabilirsiniz. Arap sabununu ayrıca bir miktar karbonat ile de karıştırıp kullanabilirsiniz.

Halı temizliğinde kullanacağınız silme bezlerinin beyaz renkte, temiz ve toz bırakmayan türden olmasına dikkat edin.

Beyaz renkli temizli bezleri halı üzerine başka renk çıkarmayıp etkili bir temizlik sağlayabilir. Toz ve yün bırakmayan bezlerin kullanımı da aynı şekilde etkili temizlik için önemlidir.

Bu özelliklere dikkat ederek halılarınızı daha kısa sürede temizleyip daha uzun süreli parlaklık ve canlılık sağlayabilirsiniz.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)


Bunlarıda görmek isteyebilirsin!

Yorumlar

https://www.ciktimi.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Bunun için ilk yorumu yazın!