"2023 TYT Puan Hesaplama: YKS Puanı Nasıl Hesaplanır? - ÖSYM Bilgilendirme"
"ÖSYM tarafından düzenlenen 2023 YKS'nin ilk okulu TYT tamamlandı. TYT 2023 puan hesaplaması ve detayları sizlerle...

YKS puan hesaplama sistemi, ÖSYM tarafından belirlenen bazı kriterlere göre. İşte, 2023 YKS sınavında puan hesaplama yöntemi ve detayları:

YKS puan hesaplama sistemi, ÖSYM tarafından belirlenen bazı kriterlere göre. İşte, 2023 YKS sınavında puan hesaplama yöntemi ve detayları:

Ham Puan Hesaplama:

İlk olarak, her test için ayrı ayrı doğru ve yanlış cevap belirlediği belirlenir. Her bir doğru yanıt 1 puan olarak gerçekleşirken, yanlış yanıtların görüşüldüğü dörtte biri doğru yanıtlardan çıkarılır. Bu şekilde onun testi için ham puan elde edilir.

Standart Puan Hesaplama:

Daha sonra, tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar o testin ortalamasını ve standart sapması bulunur. Bu ortalama ve standart sapma, her aday için ortalama 50, standart sapması 10 olan standart puanları kaldırır.

TYT Puan Hesaplama:

Yapılan bu hesaplamaların sonunda adayların TYT ölçeri belirlenir. A-TYT puanı kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek TYT puanı oluşturur.

Soru İptali Durumu:

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen soruları değerlendirme dışı bırakma ve sorulan soruların puan değeri yeniden saptanır. Ayrıca, sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı tarafından verilen cevabın gerekliliği tespit edilen soruların olması durumunda, bu doğrultuda güncellenen cevap anahtarı esas alınır ve bu şekilde yapılır.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)


Bunlarıda görmek isteyebilirsin!

Yorumlar

https://www.ciktimi.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Bunun için ilk yorumu yazın!