Singapur'da Esrar Kaçakçılığı Suçlamasıyla İdam Edilen Tangaraju Suppiah'ın İnfazı Gerçekleştirildi
Singapur'da esrar kaçakçılığı suçlamasıyla mahkum olan Tangaraju Suppiah, idam cezasına çarptırılarak infaz edildi.

İDAM EDİLDİ...

46 yaşındaki Tangaraju Suppiah, Singapur'da esrar kaçakçılığı suçlamasıyla idam cezasına çarptırıldı ve bugün Changi Hapishanesi'nde asılarak cezası infaz edildi.

Ailesi, Tangaraju Suppiah'ın infazının gerçekleştirildiğini duyurdu.

Birleşmiş Milletler ve çeşitli aktivistler, Suppiah'ın idam cezasının uygulanmaması için çağrıda bulunmuşlardı.

Tangaraju'nun kardeşi Leela Suppiah, "Kardeşimin masum olduğunu biliyorum" diyerek, aile olarak Singapur Devlet Başkanı Halime Yakub'a mektup gönderdiklerini belirtti.

Ölüm cezasına karşı duran aktivist Kirsten Han, BBC'ye yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Ailesi, onu son ana kadar desteklemeye kararlıydı. Bu, onlar için çok zor bir süreç oldu. Tangaraju Suppiah'ın dava süreci ve aleyhindeki delillerle ilgili olarak kafalarında pek çok soru işareti bulunuyor."

 

 

 

 

 

 

 

AİLESİ AÇIKLAMA YAPTI;

46 yaşındaki Tangaraju Suppiah, 2018 yılında uyuşturucu kaçakçılığına komplo kurmak suçundan ölüm cezasına çarptırıldı ve Temyiz Mahkemesi'nin onayıyla Çarşamba günü infaz edilmesi planlandı.

Kız kardeşi Leelavathy Suppiah, bir basın toplantısında, "Kardeşimin adil bir şekilde yargılanmadığını düşünüyoruz... Başkanın tüm dilekçelerimizi okuyacağına inanıyoruz" dedi.

Ağlayarak, "Kardeşi, gençliğinden beri nazikti, herkes tarafından sevildi ve hiç kimseye zarar vermedi... Ailesine yardım etmek için her şeyi feda etti" diye ekledi.

Bu, Singapur'un altı ay içinde gerçekleştireceği ilk infaz olacak.

Tangaraju, 2017'de 1.017,9 gram (35,9 ons) esrarla "trafik komplosuna karışarak yataklık etmekten" suçlu bulundu; bu miktar, şehir devletinin katı uyuşturucu yasalarına göre ölüm cezasını gerektiren minimum miktarın iki katıdır.

Dünya genelinde, Tayland da dahil olmak üzere birçok ülkede esrar, suç olmaktan çıkarıldı ve insan hakları grupları, Singapur'un idam cezasını kaldırması için baskı yapıyor.

Asya'nın finans merkezi olan Singapur, dünyanın en katı narkotik karşıtı yasalarına sahip olup, ölüm cezasının insan kaçakçılığına karşı etkili bir caydırıcı olduğunu savunuyor.

Aile üyeleri, akrabalar ve arkadaşlar, dilekçeleri imzalayarak bir basın toplantısı düzenledi ve aktivistler dilekçeleri cumhurbaşkanlığına teslim edeceklerini belirtti.

İnsan hakları aktivistleri ve aile üyeleri, davada eksiklikler olduğunu ve Tangaraju'nun uyuşturucuyu hiç ele almadığını ileri sürüyor. Ayrıca, polis tarafından hukuk danışmanı olmadan sorgulandığını ve ilk polis ifadesi kaydı sırasında Tamil tercümanının reddedildiğini iddia ediyorlar.

Singapur Merkez Narkotik Bürosu, Tangaraju'nun "süreç boyunca hukuk danışmanına erişimi olduğunu" ve diğer ifadeler için tercüman talep etmediğini, bu nedenle yargıcın bunu "samimiyetsiz" bulduğunu açıkladı.

Singapur, Mart 2022'de iki yılı aşkın bir aradan sonra idam cezasını yeniden uygulamaya başladı.

Geçen yıl 11 infaz gerçekleştirildi - hepsi uyuşturucu suçlarından dolayıydı.

İnfaz edilenler arasında, zihinsel engelli olduğu için Birleşmiş Milletler ve İngiliz işadamı Richard Branson da dahil olmak üzere dünya çapında tepkilere neden olan Nagaenthran K. Dharmalingam da bulunuyordu.

Tangaraju'nun 26 yaşındaki yeğeni Subhashini Ilango, amcasının cesur davrandığını ve Çarşamba gününe "hazırlandığını" belirtirken, ölümünün adaletsiz olacağını ifade etti.

Subhashini, "Ama Tanrı'nın kendisine yardım edeceğine inanıyor" dedi.

Tangaraju'nun davası ve infazı, Singapur'un uyguladığı ölüm cezasına yönelik tartışmaları tekrar gündeme getirdi. İnsan hakları grupları ve aktivistler, ülkenin idam cezasını kaldırması ve adalet sistemini gözden geçirmesi için çağrılarda bulunmaya devam ediyor.

Ancak Singapur hükümeti, ölüm cezasının uyuşturucu kaçakçılığına karşı etkili bir caydırıcı olduğunu savunarak, mevcut yasaların uygulanmasında kararlı olduklarını belirtiyor. Bu durum, Singapur'un sert uyuşturucu politikalarını değiştirmeye yönelik uluslararası baskılara rağmen devam ediyor.

Tangaraju'nun infazı, ölüm cezasının etkinliği ve adaletin sağlanması konusundaki tartışmaların önümüzdeki dönemde de devam edeceğini gösteriyor.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)


Bunlarıda görmek isteyebilirsin!

Yorumlar

https://www.ciktimi.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Bunun için ilk yorumu yazın!