Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Muharip Uçak'ın Adını "Kaan" Olarak Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Kahramankazan Merkez Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen İstikbalin Yüzyılı Tanıtım Programı'nda yaptığı konuşmada, Milli Muharip Uçak'ın adının "Kaan" olduğunu duyurdu ve bu ismin MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından verildiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Kahramankazan Merkez Yerleşkesi'nde düzenlenen İstikbalin Yüzyılı Tanıtım Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülen ve Türk hava gücünün dış bağımlılığını azaltmayı amaçlayan projeler kapsamında geliştirilen Milli Muharip Uçak, Hürjet, Atak-2 helikopteri ve Anka-3 insansız savaş uçağı, halkın beğenisine sunuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Milli Muharip Uçak'ın adının "Kaan" olduğunu açıkladı ve ismin MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından verildiğini belirtti. Ayrıca, Erdoğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Şu anda Hürjet ve KAAN'ımız karşımızda. Ülkemize hayırlı olsun. Her ikisini karşımda görünce Yahya Kemal'in şu mısraları aklıma geldi:

'Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi. Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi. Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın. Galib et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın.' Ülkemize, milletimize hayırlı olsun diyorum."

Erdoğan ayrıca, konuşmasında Ankara Emniyet Müdürlüğünde görevli şehit polis müdürü Özgür Barçın ve Resul Barutçu'ya Allah'tan rahmet diledi ve 15 Temmuz şehitlerini minnet ve şükranla andı.